Видавництво “Леополь” має свою власну сторінку на Фейсбуці.

Приєднуйтесь !

………………………………………………………………

Obkladynka_MalenkyjPryns Мальопис “МАЛЕНЬКИЙ ПРИНЦ” – Дата випуску: квітень 2021 р.

Передзамовлення книги (Акція до 4 квітня 2021 р.)

120 років тому народився видатний французький письменник, поет та авіатор АНТУАН ДЕ СЕНТ-ЕКЗЮПЕРІ. При такій нагоді ми раді анонсувати, що Видавництво Леополь незабаром випустить у світ шедевр світової літератури у вигляді мальованої історії “МАЛЕНЬКИЙ ПРИНЦ” українською.

Адаптував його один із найпопулярніших сучасних авторів мальопису* в Європі – француз ЖОАНН СФАР (Joann Sfar). За допомогою яскравого та жвавого стилю його рисунків твір Сент-Екзюпері набуває нового дихання. Інтерпретація Сфара пропонує неповторну візуальну мову, сповнену, водночас, поетичною силою та емоціями оригіналу.

Жоанн Сфар – володар престижних премій імені Айснера і Рене Ґосінні. Ця книга визнана кращим мальописом 2008 року на Міжнародному фестивалі в Ангулемі.

Наш новий мальопис, який в дорозі до видання, створений у співпраці з одним із найвідоміших видавництв Франції “Gallimard”. Така честь випала нам завдяки підтримці Програмою сприяння видавничій справі ’’Сковорода”, яку здійснюють Посольство Франції в Україні та Французький інститут в Україні. 

Текст перекладав Ярема Кравець. Українську літерацію заголовку на титульній сторінці створила Наталія Ком’яхова.

В очікуванні випуску книги, який запланований у жовтні, протягом літа ми будемо ділитись з вами всілякими цікавими деталями про неї та про оригінал твору “Маленький принц”; про Антуана де Сент-Екзюпері та Жоанна Сфара, який, доречі, має коріння в Україні.

………………………………………………………………

BrunoDuhamel_Ukraine Брюно Дюамель в Україні. З 20 по 22 вересня 2019 р.

Запрошуємо на зустрічі з нашим гостем з Франції – Брюно Дюамель / Bruno Duhamel (художник графічного роману “Батько Горіо” та багатьох інших творів).

Львів. 20 вересня, 11:00. Альянс франсез м. Львів, вул. Івана Огієнка, 18а.

16:30. Книгарня «Книжковий лев», пр. Тараса Шевченка, 14.

Київ. 22 вересня, 15:00 (в рамках Comic Con Ukraine). Арт-завод Платформа, вул. Біломорська, 1.

Додаткова інформація

………………………………………………………………

Leopol_ARSENAL “Леополь” у Києві на Книжковому Арсеналі.

З 22 по 26 травня 2019 р.

Наш стенд (B 3.15 / 3.16) буде розміщений на першому поверсі у секції «Художня література». Схема залів.

 

………………………………………………………………

Batko_Gorio_Ashan Презентація графічного роману “Батько Горіо” у Львові.

18 травня 2019 р. о 16.00 у відділі книг ТЦ “Ашан” Сокільники.

Гіпермаркет Ашан Сокільники, Alliance française de Lviv та Видавництво Леополь запрошують на презентацію графічного роману “Батько Горіо” за твором Оноре де Бальзака. Шедевр французької літератури “Батько Горіо” побачив світ у вигляді графічного роману українською мовою. На презентації Вас чекають приємні сюрпризи як конкурс, розіграш книг та смаколики! Детальніша інформація

………………………………………………………………

BatkoGorio copy Спілкуємось про “Батько Горіо” О. де Бальзака.

16 квітня в Науковій бібліотеці Львівського національного університету імені І. Франка (вул. Драгоманова, 5).

З нагоди випуску графічного роману “Батько Горіо” в рамках “Французької Весни” та святкування 220-річчя від дня народження Оноре де Бальзака, Наукова бібліотека Львівського національного університету імені І. Франка, Аlliance française de lviv та видавництво “Леополь” запрошують вас на зустріч із відомими шанувальниками письменника, які поділяться своїми думками про його творчість, зокрема, про роман “Батько Горіо”.

Запрошуємо Вас також відвідати у головному читальному залі бібліотеки книжкову виставку, що присвячена Оноре де Бальзаку. На виставці експонуються прижиттєві та пізніші видання автора французькою; велика збірка перекладів творів польською мовою; українські переклади; літературна критика ХІХ-ХХ ст., яка присвячена творчості класика світової літератури.

Додаткова інформація про зустріч 

………………………………………………………………

pototskiПрезентація графічного роману “Батько Горіо” у Львові.

3 квітня о 16.00 в Палаці Потоцьких.

Львівська Національна Галерея Мистецтв Ім. Б. ВозницькогоAlliance française de Lviv та Видавництво Леополь запрошують на презентацію графічного роману “Батько Горіо” за твором Оноре де Бальзака. Шедевр французької літератури “Батько Горіо” побачив світ у вигляді графічного роману українською мовою.

Тож на презентації ви довідаєтесь про особливості оригінального твору “Батько Горіо” та цікавинки графічного роману. Презентація відбудеться у присутності французького видавця українського походження Кирила Горішного (Cyril Horiszny).

Атмосферу Парижу, яка панує в книзі, передає Палац Потоцьких –  найбільш ”французька” споруда Львова. З нагоди презентації графічного роману “Батько Горіо” в цьому символічному місці будуть представлені оригінальні твори з фондів Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького, на яких зображена столиця Франції. Детальніша інформація 

………………………………………………………………

BatkoGoriot2 Графічний роман “БАТЬКО ГОРІО”

Видавництво “Леополь” випустив у світ шедевр французької літератури у вигляді графічного роману. Ми цього разу занурилися у творчість метра літератури – Оноре де Бальзака. Для адаптації вибрали роман “Батько Горіо” – один із творів, який увійшов до всесвітньо відомого циклу письменника “Людська комедія”. Сюжет роману талановито візуалізований малюнками французького художника Брюно Дюамель. Ця адаптація є також результатом копіткої роботи сценаристів Тьєрі Ламі та Філіпа Тіро.

Новий графічний роман нашої серії “Графічна література”, створений у співпраці з одним із найвідоміших видавництв Франції – “éditions Delcourt”. Така честь випала нам завдяки підтримці від Програми сприяння видавничій справі ’’Сковорода”, яку проводять Посольство Франції в Україні та Французький інститут в Україні. Книжка “Батько Горіо” буде видана в рамках святкування 220-річчя від дня народження Оноре де Бальзака у 2019 р. Подорожуйте в часі та відкрийте для себе Париж на початку XIX ст. очима Бальзака і сучасних авторів! Детальніша інформація

………………………………………………………………

Goriot Cерія книг “ГРАФІЧНА ЛІТЕРАТУРА”

Ми змінюємо концепцію сторінки “Герой поневолі” з огляду на подальші плани видавництва “Леополь” щодо популяризації літератури у вигляді графічних романів. Вона отримує нову назву, пов’язану із серією книг “Графічна література”. Cерія започаткована водночас із виходом у світ графічного роману “Герой поневолі”. Відтепер це сторінка “Герой поневолі та інша графічна література”! Ви і надалі зможете спостерігати за пригодами Степана Калиновича та авторів вже знаної книги, а також довідатися про нові графічні романи нашого видавництва, створені в традиціях франко-бельгійської школи. У франкомовному світі цей вид мистецтва називають не “коміксами”, а “Банд Десіне” (скорочено–БД), що в перекладі означає “мальовані стрічки”. Він набув широкої популярності як у дітей, так і дорослих та дістав назву “дев’ятий вид мистецтва”. Видавництво “Леополь” і надалі по-новому розкриває українську, а також зарубіжну літературу очима художників та сценаристів. Ми зосереджуємося над створенням українських графічних романів, а також над виданням іноземної графічної літератури у перекладі на українську.

Для нас якість тексту така ж важлива, як і якість малюнків. Кожен витвір є своєрідною зустріччю з письменником, його стилем з одного боку та з митцем, його технікою та естетикою з іншого боку. Візуальний зміст книг серії “Графічна література” призначений для читачів всіх поколінь, яких вабить мистецтво, література, історія, українська мова… або все разом! Час від часу ми поділимося з вами рідкісною та цікавою, на наш погляд, інформацією про графічну прозу минулого і сучасності в Україні та за її межами. Отож, пропонуємо вам ще ближче познайомитися з надзвичайно цікавим культурним явищем Європи! Колектив видавництва “Леополь” бажаєвам насолоди від перегляду сторінки “Герой поневолі та інша графічна література”!

………………………………………………………………

KharkivKviten2018 «Герой поневолі» у ХАРКОВІ

21 квітня 2018 р. у Художній галереї ім. Генріха Семирадського (Площа Свободи,6).

В рамках фестивалю “Французька Весна”, Альянс Франсез (у Харкові) та видавництво “Леополь” запрошують вас на презентацію графічного роману “Герой поневолі” (за присутності авторів), а також на виставку оригіналів рисунків Міхая Тимошенка (малювання коміксів наживо за участю бажаючих).

Детальніша інформація

………………………………………………………………

EinHeld_widerWillen-800 Німецька версія графічного роману “Герой поневолі” 

“Герой поневолі” на німецьку мову переклали Ніна Гаврилів та Володимир Кам’янець. Вступне слово написав проф. Алоїз Вольдан (Віденський університет). Шрифт на титульній сторінці – Максим Паленко. Книжка видана за підтримки Австрійського бюро кооперації у Львові. Окрема подяка ініціатору проекту Andreas Wenninger. Детальніша інформація   Ukrainische Grafic Novel “Ein Held wider Willen”. Nach einer Erzählung von Iwan Franko. Weitere Informationen: Soeben mit Unterstützung des Kooperationsbüro Lemberg – Австрійське бюро кооперації у Львові erschien die Graphic Novel: “Ein Held wilder Willen” in deutscher Übersetzung von Nina Hawrylow und Wolodymyr Kamianets mit einem Vorwort von Alois Woldan (Universität Wien). Die Erzählung von Iwan Franko „Ein Held wider Willen“ erzählt die Geschichte eines österreichischen Beamten im Revolutionsjahr 1848 und dessen Identitätsfindung zwischen Polen und Ukrainern im österreichischen Lemberg des 19. Jahrhunderts. Diese bisher nicht übersetzte Geschichte erschien im Jahr 2017 in ukrainischer Sprache als Grafic Novel, bearbeitet von Mihaj Timoschenko und CyrilHoriszny.  Das Buch ist auch unter http://www.oesterreich100.at/veranstaltungsdetails/show/grafic-novel-ein-held-wider-willen-iwan-franko.html zu finden und anlässlich des Gedenkens an das Revolutionsjahr 1848 entstanden.

………………………………………………………………

HerojPonevoli_NaTliMista Герой Поневолі на тлі Міста

25 січня 2018 року о 17.00 запрошуємо Вас до Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького (Пр. Свободи, 20).

ПОРТРЕТ МІСТА – це виставковий проект НМЛ, присвячений історії Львова кінця ХVІІІ – першої половини ХІХ ст., що представляє унікальні оригінальні твори часів Львова Австрійського. Про роботу над графічним романом “Герой поневолі”, а також її зв’язок із музейним проектом “Портрет міста. Львів кінця ХVІІІ – першої половини ХІХ ст.” розповідатимуть автори книги Міхай Тимошенко та Кирило Горішний. Вхід вільний. Детальніша інформація

………………………………………………………………

HerojPonevoli_Forum Перемога графічноно роману “Герой поневолі” та видавництва “Леополь” на Форумі видавців.

Графічний роман “Герой поневолі” (за повістю Івана Франка) отримав відзнаку “Форуму видавців”: став лауреатом премії “Найкраща книга року” 2017 р. (в номінації “Візуальна книга”).

Дивитись фото

фото: прес-служба Форуму Видавців / LUFA / Вручення премії “Найкраща книга”.

………………………………………………………………

Heroj_Ponevoli_Dnipro «Герой поневолі» в ДНІПРІ

З 10 вересня 2017 р. в Арт-Центрі “Квартира” (площа Троїцька площа 3, кв 1).

Альянс Франсез (у Дніпрі) та видавництво “Леополь” запрошують вас на презентацію графічного роману “Герой поневолі” (за присутності авторів), а також на виставку оригіналів рисунків та на майстер-клас Міхая Тимошенка (малювання коміксів наживо за участю бажаючих). Детальніша інформація

………………………………………………………………

Heroj Ponevoli Tom 2 Том 2 графічного роману «Герой поневолі»

Після двох років кропіткої роботи том 2 графічного роману «Герой поневолі” вже є у наявності та готовий до зустрічі з вами ! Дізнайтесь про подальші пригоди канцеляриста Степана Калиновича на львівських барикадах! В томі 2 ви зможете познайомитися з новими колоритними персонажами та відкрити для себе історію революції і силу любові! Подорожуйте в часі та пориньте у Львів часів Австрійської імперії очима Івана Франка та сучасних авторів. Вперше в Україні видана класична українська література у вигляді графічного роману. Детальніша інформація

………………………………………………………………

ProHerojPonevoliTom2_Dzyga “Герой поневолі” У ЛЬВОВІ 

З 26 травня по 4 червня 2017 р. в галереї «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35).

З нагоди виходу в світ тому 2 графічного роману “Герой поневолі” мистецьке об’єднання “Дзиґа”, видавництво “Леополь” та “Альянс Франсез” м. Львів запрошують Вас на виставку оригіналів рисунків та презентацію другого тому графічного роману «Герой поневолі». Вхід – вільний. Детальніша інформація

30 травня о 12 год., в бібліотеці Львівської національної академії мистецтв (вул. Кубійовича, 38). 

Презентація графічного роману «Герой поневолі».

Детальніша інформація

………………………………………………………………

HerojPonevoli_Arsenal “Герой поневолі” У КИЄВІ на Книжковому Арсеналі.

З 17 по 21 травня 2017 р.

Перші примірники Тому 2 графічного роману “Герой поневолі” – вже на Книжковому Арсеналі. Видавництво “Леополь”, автори книги Міхай Тимошенко та Кирило Горішний запрошують читачів усіх поколінь на зустріч і автограф-сесію, малювання наживо та тепле спілкування. Стенд “комікси українською”, номер – В2.32 (“Мистецький Арсенал”, вул. Лаврська, 12).

19 травня о 19.00 (в п’ятницю) – Презентація авторами Tому 2 графічного роману “Герой поневолі” в Залі мальованих історій. Відразу після “Книжкового Арсеналу” повідомимо Вас про дату початку прийому замовлень на Том 2 !

………………………………………………………………

Tur_Cambridge_Lemberg_Kiew2 “Герой поневолі” мандрує по Європі.

У травні 2017 р. відбудеться презентація графічного роману за присутності авторів: У Великій Британії у КЕМБРИДЖСЬКОМУ університеті, 10 травня (презентація твору).

Детальніша інформація

У КИЄВІ на Книжковому Арсеналі, з 17 по 21 травня (презентація Tom 2).

У ЛЬВОВІ в галереї «Дзига», з 26 по 31 травня (презентація, виставка Tom 2). Слідкуйте за новинами та детальнішою інформацією !

………………………………………………………………

INALCO “Герой поневолі” в ПАРИЖІ.

14 грудня 2016 р.

Презентація графічного роману “Герой поневолі” відбудеться в Національному інституті східних мов (INALCO), в рамках “Дня Івана Франка”.

Детальніша інформація Дивитись фото

………………………………………………………………

Sambir2 “Герой поневолі” в CАМБОРІ.

26 вересня 2016 р. о 14.00

в музеї “Бойківщина”

До 160-ліття від дня народження Івана Франка відбудеться презентація графічного роману “Герой поневолі” (за присутності авторів) та відкриття виставки оригіналів малюнків Міхая Тимошенка. Дивитись фото

………………………………………………………………

AnnonceLeopolPAris Зустріч в ПАРИЖІ з Кирилом Горішним, засновником видавництва “Леополь”.  

17 червня 2016 о 19.00 

в українському культурному центрі у Франції (Сentre Culturel d’Ukraine en France, 22 avenue de Messine, 75008 Paris).

Презентація діяльності видавництва та, зокрема, графічного роману “Герой поневолі”. З цієї нагоди будуть представлені, на великому форматі, 10 сторінок графічного роману французькою мовою (перекладач: Святослав Мазурик).

Детальніша інформація / Дивитись фото

………………………………………………………………

Vinnitsia “Герой поневолі” у ВІННИЦІ. Презентація графічного роману «Герой поневолі» 13 травня 2016 11.40 – Вінницький державний педагогічний університет 18.00 – Книгарня Є

14 травня 2016 18.00 – Антикафе “Артинов” (в рамках події “Behаnce Portfolio Review”) Дивитись фото

………………………………………………………………

KyivArsenal2016 “Герой поневолі” у КИЄВІ (20-24 квітня 2016)

З 20 до 24 квітня - На Книжковому Арсеналі у “Секції графічної прози і коміксів”. Зустріч та автограф-сесія з авторами, малювання наживо.

20 квітня о 19.00 - Презентація “Історичні події в коміксах” за участю авторів “Герой поневолі” Міхая Тимошенка і Кирила Горішного (Леополь), а також Максима Прасолова (Nebeskey) та Максима Войцеховського (Ірбіс Комікси) на Книжковому Арсеналі у “Секції графічної прози і коміксів”. Додаткова інформація  23 квітня о 14.00 - Автори “Герой поневолі” запрошені організацією “Democracy Reporting International Ukraine” на хакатон «Малюй, впливай, реформуй» в INVERIA flowspace, вул. Володимирська, 49А. Додаткова інформація 

………………………………………………………………

HerojPonevoli_Kharkiv Презентації графічного роману “Герой поневолі” у ХАРКОВІ (за підтримкою “Альянс Франсез” м. Харків)

22 березня о 19.00 – Презентація графічного роману “Герой поневолі” (за участі авторів) та відкриття виставки оригіналів малюнків Міхая Тимошенка в Галереї COME IN (ул. Данилевского, 26). 23 березня о 17.00 – Презентація графічного роману “Герой поневолі” та майстер-клас по створенню коміксів від авторів твору в Бібліотеці імені В. Г. Короленка (пров. Короленка, 18). Додаткова інформація (1) / Додаткова інформація (2) Дивитись фото

………………………………………………………………

HerojPonevoli_Rivne-Lutsk2 Презентації графічного роману “Герой поневолі” у березні 2016 р. (за підтримкою “Альянс Франсез” м. Рівне) 10-го у РІВНОМУ  11.30 – Бібліотека РОІППО (вул. Чорновола 74) 15.00 – Рівненська обласна бібліотека (пл. Короленка, 6) 18.00 – Альянс Франсез Рівного (вул. Пушкіна 17) Додаткова інформація / Дивитись фото   PromoTour11-го у ЛУЦЬКУ 11.30 – Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки в Луцьку (пр. Волі, 13 / ауд. 224) 17.30 – Простір для роботи, творчості та відпочинку “Innerspace” (вул. Паркова 5) Додаткова інформація / Дивитись фото

………………………………………………………………

Fenomen Про нас  “Що робив історик з Франції у Бродах?” - ТВ репортаж про видавництво “Леополь” та про команданта УСС Григорія Коссака (ТРК “Броди”). Дивитись

Феномен Львова – фільм про львів’ян. Міхай Тимошенко та Кирило Горішний” (На телеканалі “24”). Дивитись
Розмова з авторами графічного роману “Герой поневолі” у ТВ програмі “Мистецька палітра”. Міхай Тимошенко (художник, графист), Кирило Горішний (видавець, фотограф, історик). Дивитись

………………………………………………………………

Mykola_Senkovsky ПОШУК старих фотографій про Гуцульщину та Бойківщину ! Шановні друзі. Ми зараз готуємо фотоальбоми про Гуцульщину та Бойківщину в минулому та сьогодні. Зокрема досліджуємо життя та роботу фотографа Миколи Сеньковского (докладніше в статті нижче). Будемо дуже вдячні, якщо би ви нам повідомляли в яких приватних колекцях ще можна знайти старі фотографії Гуцульщини та Бойківщини з передвоєнних часів. Можете нам писати на наш e-mail : mail@leopol.net. Ми зобов’язуємось висвітлити багату культурну спадщину України в якнайсерйозніший спосіб. Дякую за вашу увагу та довіру. Про проект фотоальбому Гуцульщина в світлинах Миколи Сеньковського.

………………………………………………………………

HerojPonevoli_Dzyga2 Графічний роман made in Ukraine.                                               Підсумки за перший рік існування графічного роману “Герой поневолі” та подальші плани. Екскурсія з авторами по слідах головного героя у Львові.

В неділю 6 грудня о 13.00 в арт-кав’ярні “Квартира 35″ (вул. Вірменська, 35, “Дзиґа”, ЛЬВІВ)

Автори твору (Міхай Тимошенко та Кирило Горішний) поділяться з вами досвідом і враженнями про створення та розповсюдження українського графічного роману в Україні та за її межами. Вони відкриють секрети про другий том “Герой поневолі”. Водночас будете мати можливість спостерігати на екрані процес малювання художником Міхаєм Тимошенком. Для найсміливіших автори о 14.30 проведуть екскурсію по слідах головного героя Степана Калиновича вулицями Львова ! Детальніша інформація

………………………………………………………………

Kolomyja-Tchernivtsi Автори графічного роману “Герой поневолі” мандрують Західною Україною в падолисті 2015. Міхай Тимошенко, Кирило Горішний та видавництво “Леополь” запрошують Вас на презентації твору : 18 падолиста - до м. КОЛОМИЇ 14.00 год. у Музеї історії міста Коломиї, вул. Романа Шухевича, 80. / 19.00 год. у “Некафе Ґенеза”, вул. Чорновола, 26, 2 поверх. 19 падолиста – до м.ЧЕРНІВЦІВ 13.15 год. в Університеті імені Ю.Федьковича, в аудиторії 66 (6-й корпус, філологічний факультет). / 18.00 год. у Літературному Целанівському Центрі, вул. О. Кобилянської, 51. Друга половина падолиста (дату скоро повідомимо) – до м. ЛЬВОВА (Мистецьке Об’єднання “Дзиґа”)

……………………………………………………………….

HerojPonevoli_Francfurt Видавництво Леополь та графічний роман “Герой поневолі” у ФРАНКФУРТІ / Leopol Publishing House and graphic novel The Involuntary Hero in FRANKFURT.

Видавництво Леополь – серед експонентів колективного стенду України на Франкфуртському книжковому ярмарку (Холл 5.0, B136) з 14 до 18 жовтня 2015 р. Там буде представлений наш графічний роман “Герой поневолі” за повістю І. Франка. Подяка культурно-видавничій організації “Читомо”.

Leopol Publishing House will be represented at the collective Ukrainian stand (Hall 5.0, B136) during the Frankfurt Book Fair from 14 to 18 October, 2015. There you’ll can find our graphic novel based on the eponymous short novel by Ivan Franko “The Involuntary Hero”. Special thanks to the cultural organization “Chytomo”.

Додаткова інформація / More information : https://www.facebook.com/events/530661843759594/ + http://www.book-fair.com/en/

………………………………………………………………

GogolFest_Azbukove2 Графічний роман “Герой поневолі” в КИЄВІ 

на фестивалі «Азбукове Королівство Магів і Янголів» (на стенді “малі.ua” в Музеї книги і друкарства України).

З 8 до 11 жовтня 2015.

www.vuam.org.ua

на фестивалі «Гогольфест» (Павільйон 7, 139 стенд).

З 17 до 27 вересня 2015.

www.gogolfest.org

………………………………………………………………

HerojPonevoli-ForumVydavtsiv- Графічний роман “Герой поневолі” у Львові на Форумі видавців з 10 до 13 вересня 2015 р. 

на стенді малих видавців “МАЛІ.UA” (413, третій поверх).

Презентації відбудутсья в Музеї етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України (просп. Свободи, 15) : 11 вересня / 19:00-19:45 “Комікси та графічні новели – нові книги для навчання та розвитку дітей та дорослих! Дізнайся про новий підхід у читанні першим” (за участі Максима Войцеховського, Кирила Горішного та Міхая Тимошенка). 12 вересня / 13:00-13:45 “Як адаптувати українську класичну літературу у графічний  роман  на прикладі “Герой поневолі” за повістю І. Франка” (за участі співавторів книги Міхая Тимошенка та Кирила Горішного).

………………………………………………………………

HerojPonevoli_Bruxelles2 Графічний роман “Герой поневолі” в Брюсселі. 8 вересня 2015 р. о 19.00  (Boulevard Charlemagne 72). Презентація “Поговорімо про “Героя поневолі”" відбудетсья українською мовою. (за участі співавторів книги Міхая Тимошенка та Кирила Горішного). Детальніша інформація / Дивитись фото

………………………………………………………………

HerojPonevoli_Bruxelles Графічний роман “Герой поневолі” в БРЮССЕЛІ з 4 по 6 вересня 2015 р. Авторів графічного роману “Герой поневолі” Міхай Тимошенко та Кирило Горішний запрошено на Свято Банд Десіне (“Свято Комікса”),  яке відбудеться в Бельгії у Королівському парку Брюсселю. Художник Міхай Тимошенко виставлятиме ілюстрації із книги, створеної у співпраці з Кирилом Горішним, французьким фотожурналістом і видавцем, який мешкає в Україні. З цієї нагоди будуть представлені, на великому форматі, 10 сторінок графічного роману французькою мовою (перекладач: Святослав Мазурик – www.scythica.fr). Міхай Тимошенко та Кирило Горішний проведуть майстер-клас зі створення персонажів, а також візьмуть участь у конференції про ситуацію коміксів в Східній Європі (Pavillon International B1-EUNIC). Вхід вільний. Цей захід організовано EUNIC Bruxelles (Європейська мережа національних культурних інститутів Брюсселя), а також Румунським культурним інститутом Брюсселя у співпраці з VisitBrussels та Французьким Альянсом м. Брюссель. Дати: Пятниця, 4 вересня, 15:30-22:00 / Субота, 5 вересеня, 10:00-22:00 / Неділя, 6 вересня 10:00-18:00 Місце: Королівський парк Брюсселя (Pavillon International B1-EUNIC). Дивитись фото 

………………………………………………………………

Odessa2 Графічний роман “Герой поневолі” в ОДЕСІ

на книжковій виставці-ярмарку “Зелена хвиля”

з 6 до 9 серпня 2015 р.

на стенді “МАЛІ.UA” !

Додаткова інформація

………………………………………………………………

KyivComicsCon2 Графічний роман “Герой поневолі” – на київському фестивалі популярної культури “Kyiv Comic Con” 

6-7 червня 2015 р. Український дім вул. Хрещатик 2. 7 червня 15:00-16:00 Презентація графічного роману «Герой поневолі» 17:00-18:00 Створення персонажа: майстер-клас від Міхая Тимошенка Додаткова інформація

………………………………………………………………

Auchan Презентація графічного роману «Герой поневолі»

30 травня 2015 р. о 16.00 у гіпермаркеті АШАН у Львові (відділ книжок). Ашан-Сокільники (приміщення ТРЦ «Кінг Крос Леополіс», с. Сокільники, вул.Стрийська, 30) Під час цієї акції в АШАНі на вас чекають не лише сюрпризи та подарунки, а й зустріч з обома авторами книжки “Герой поневолі” –  Міхаєм Тимошенко та Кирилом Горішним. Дивитись

………………………………………………………………

 

Mediateka3 Зустріч з художником Міхай Тимошенко

17 травня 2015 р. о 17.00 в приміщенні Першої Львівської Медіатеки (вул. Мулярська, 2А) - в межах проекту «Арт Лекторій». Спікер розповість як створювався графічний роман «Герой по неволі», проведе майстер-клас по створенню персонажів для графічних романів, а також розповість історію походження журналів, які в Україні звикли називати на американський манер – коміксами. Додаткова інформація

………………………………………………………………

Arsenal3 Графічний роман “Герой поневолі” в Книжковому арсеналі у КИЄВІ

з 22 до 26 квітня 2015 р.

на стенді “Незалежні видавці: книжки поза мейнстрімом” (F09).

Додаткова інформація

………………………………………………………………

KnyharniaYeKiev Презентація графічного роману «Герой поневолі» 19 березня 2015 р. о 18.00 21 березня 2015 р. о 12.00 (Майстер-клас для дітей) в книгарні “Є” у КИЄВІ вул. Лисенка, 3. Тел: (044) 235-88-50 З нагоди виходу у світ графічного роману “Герой поневолі”, книгарня “Є” та видавництво “Леополь” запрошують на презентацію книжки. Дивитись

………………………………………………………………

HerojPonevoli_Frankivsk Виставка рисунків графічного роману «Герой поневолі» 

з 18 лютого до 10 березня 2015 р. в книгарні “Є” у ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ.  Вул. Незалежності 31. Тел: (0342) 722 904 День 1 падолиста 1848. У Львові спалахнула революція, що охопила ряд країн Європи. Ці події увійшли в історію як «Весна Народів» та стали темою маловідомого романа Івана Франка “Герой поневолі”. Більше ніш півтора століття пізніше, в той самий день відбудеться презентація мистецького та літературного проекту “Герой поневолі”. Дивитись

………………………………………………………………

HerojPonevoli_Frankivsk3 Презентація графічного роману «Герой поневолі» 18 лютого 2015 р. о 18.00 в книгарні “Є” у ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ вул. Незалежності 31. Тел: (0342) 722 904 З нагоди виходу у світ графічного роману “Герой поневолі”, книгарня “Дім книги” та видавництво “Леополь” запрошують на презентацію книжки. Дивитись

………………………………………………………………

ProHerojPonevoli2 Відгуки про графічний роман “Герой поневолі”

На вебсайті “Читомо”: “Як роман Франка став графічним: кілька секретів «коміксної кухні»”.

На вебсайті  “Казкарка”: “7 книжок під ялинку від “Казкарки”.

На телеканалі “5 канал” в програмі “Ранок”.

На телеканалі “ІНТБ”: “Презентували перший роман-комікс в Україні”.

На каналі “24”: “Українська класика вперше з’явилася у формі графічного роману”.

Дивитись 

………………………………………………………………

Ternopil Презентація графічного роману «Герой поневолі» 15 грудня 2014 р. о 17.30 в книгарні “Дім книги” в ТЕРНОПОЛІ Магазин №16, вул. Коперника, 19. Тел: (0352) 430139

З нагоди виходу у світ графічного роману “Герой поневолі”, книгарня “Дім книги” та видавництво “Леополь” запрошують на презентацію книжки.

Дивитись 

………………………………………………………………

HerojPo80 Графічний роман «Герой поневолі» (Том 1) За повістю Івана франка

Автори: Міхай Тимошенко (Художник та співавтор концепції), Кирило Горішний (Адаптація тексту та співавтор концепції) Вперше в Україні видана українська література у вигляді графічного роману ! Подорожуйте в часі та відкрийте для себе Львів за часів Австрійської імперії очима Івана Франка та сучасних авторів !

Дата випуску - 1 листопада 2014 р. Дивитись

………………………………………………………………

HerojPonevoli_Ye Презентація графічного роману «Герой поневолі»

13 листопада 2014 р. о 18.00

в книгарні Є у ЛЬВОВІ

Проспект Свободи, 7. Тел: +38 (032) 272-85-74

З нагоди виходу у світ графічного роману “Герой поневолі”, книгарня “Є” та видавництво “Леополь” запрошують на презентацію книжки.

Дивитись

………………………………………………………………

HerojPonevoli_Dzyga Виставка рисунків графічного роману «Герой поневолі» та презентація книжки за повістю Івана Франка

з 1 до 15 падолиста 2014 р. в галереї “Дзиґа” – Львів. вул. Вірменська,35. День 1 падолиста 1848. У Львові спалахнула революція, що охопила ряд країн Європи. Ці події увійшли в історію як «Весна Народів» та стали темою маловідомого романа Івана Франка “Герой поневолі”. Більше ніш півтора століття пізніше, в той самий день відбудеться презентація мистецького та літературного проекту “Герой поневолі”. Дивитись

………………………………………………………………

HerojPonevoli_Shtuka Виставка «Герой поневолі» З 3 до 30 вересня 2014 р.  Кав’ярня «Штука» (Котлярська, 8, Львів) та видавництво «Леополь» запрошують Вас на виставку частини оригіналів рисунків графічного роману «Герой поневолі» та на передпрем’єрний показ змісту книжки на великому екрані. (Графічний роман «Герой поневолі» – двотомна графічна адаптація історичної повісті Івана Франка. Художник і співавтор концепції – Міхай Тимошенко, адаптація тексту і співавтор концепції – Кирило Горішний). Дивитись

………………………………………………………………

Zankovetska3 Календар “Марія Заньковецька” 2015 р. Великий настінний календар присвячений 160-й річниці з дня народження видатної української актриси Марії Заньковецької. Календар ілюстрований фотографіями, на яких актори театру імені Марії Заньковецької відтворили відомі образи, сюжети та особистості з життя та творчості актриси, відповідно до архівних світлин. Дивитись

………………………………………………………………

LviskaPoshta Про нас “Львівська Пошта” – 27.03.2014 р. “Андрій Мацяк не лише розповів про цей проект, але й показав нам його результат – календар на 2015 рік від театру Заньковецької. “Ми зібрали автентичні фотографії Марії Заньковецької з архівів, а потім, так би мовити, відтворили їх уже з акторами нашого театру.” Зауважу, що продукт заньківчанам вдався. Помітно, що за ним стоїть копітка і ретельна праця не лише акторів, а й костюмерів, гримерів, освітлювачів, фотографа Ірини Баранської та видавництва “Леополь”, яке, власне, створило дизайн і надрукувало календар.” Далі…

………………………………………………………………

NazarStodolia_Youtube Анонс вистави “Назар Стодоля” в театрі імені Марії Заньковецької. Графіка: Андрій Тирпич Дивитись

………………………………………………………………

Nazar_Stodolia Книга “Назар Стодоля” (До 200-річчя з дня народження Т. Шевченка) Наприкінці XVII ст. на святвечір лунають коляди у засніженому степу біля Чигирина. Там проглядаються залишки зруйнованої корчми, де ховаються Назар і Галя. Під покровом чудової зоряної ночі в ній звучить чарівна симфонія їх ніжного кохання, вони, здається, подолали перепони до свого щастя. Разом з челяддю до корчми забігає розгніваний Хома Кичатий. Схрестились мечі супротивників… Дата випуску - грудня 2013 р. Дивитись

………………………………………………………………

Rizdvo_2013 Вітальні листівки до Різдва “Коляда”. Малюнок в стилі петриківського розпису. Автор: Наталя Малярчук. “Гуцульська хата” (Космач). Фотографія. Автор: Кирило Горішний. Дата випуску - листопад 2013 р. Дивитись

………………………………………………………………

 Новий художник Андрій Тирпич Андрій Тирпич народився у 1964 році у Львові. Мистецьку освіту він здобував у Львівському художньому інституті. Займається естампною, книжковою графікою, мистецьким оформленням видань, візуальною ідентифікаційною продукцією (афіші, листівки, презентаційні стенди, фольдери, ексліб-риси, грамоти, відзнаки). Далі…

………………………………………………………………

Наталія-Малярчук Нова художниця

Наталія Малярчук

Наталія Малярчук народилася у 1963р. Замолоду захоплювалася видом мистецтва – Петриківським розписом. Це народне декоративне малярство сформувалося на Дніпропетровщині в селищі Петриківка. Воно походить від древніх традицій настінних розписів та передає в сучасний світ самобутню культуру Придніпров’я.

Далі…

………………………………………………………………

 Про нас

Zaxid.net, 4.06.2013.

“Розпочинаючи вечір, Ігор Калинець згадав близько двох десятків митців, які у творчості зверталися до гуцульської тематики, наголосивши, що постатями, які охопили якнайкраще та якнайповніше життя горян, вважає Володимира Шухевича з його монументальною 5-томною монографією “Гуцульщина”, письменника Станіслава Вінценза, автора роману «На високій полонині», та фотографа Миколу Сеньковського…”

Далі…

………………………………………………………………

 Зустріч 25 квітня 2013 р. о 18:30

Кав’ярня «Штука» (Котлярська, 8, Львів) та видавництво «Леополь» запрошують на вечір, присвячений Миколі Сеньковському – фотографу, чиї світлини є безцінними свідченнями життя Гуцульщини у 1920-30 рр. Розповідатиме про майстра його син Юрій Сеньковський – доктор геолого-мінералогічних наук, професор. До розмови також долучаться фотограф Кирило Горішний та письменник і журналіст Володимир Хрущак.

Дивитись

………………………………………………………………

 Виставка  З 10 до 24 квітня 2013 р. В музеї етнографії та художнього промислу (Пр. Свободи, 15, м. Львів). В рамках виставки “Створення коміксів” презентуємо рисунки графічного роману «Герой поневолі». Художник – Міхай Тимошенко Дивитись

………………………………………………………………

 Набір листівок “Львів”. Акварелі початку ХХ ст. Автор - Станіслав Тондос Дата випуску - березень 2013 р. Дивитись

………………………………………………………………

 Вітальна листівка до Різдва “Коляда”. Малюнок в стилі примітивного мистецтва. Автор - Іван Сколоздра Дата випуску - листопад 2012 р. Дивитись

………………………………………………………………

 Презентація книжки 1 жовтня 2012 р. В театрі ім. Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1, м. Львів). Презентація книжки “Будівля театру Скарбека - 170 років Історії”.

В рамках міжнародної науково-практичної конференції: «Будівля театру Скарбка (Скарбека): пам’ятка австрійського, польського та українського народів».

Дивитись

………………………………………………………………

 Виставка  З 20 квітня до 21 травня 2012 р. В музеї етнографії та художнього промислу (Пр. Свободи, 15, м. Львів).

В рамках «Французької весни» презентуємо виставку рисунків графічного роману «Герой поневолі».

Художник – Міхай Тимошенко Дивитись

………………………………………………………………

 Набір листівок “Тільки у Львові”. Малюнки в стилі примітивного мистецтва. Автор - Тарас Кеб Дата випуску - червень 2012 р. Дивитись


Сайт створений за підтримки OnlyArt